Bild laddas...Bild laddas...

Gott i en liten, liten ask

The 70s -

Tablettasken slog igenom i sin nuvarande form under 50-talet. Så när 70-talet grydde var det en väletablerad företeelse detta med små godisbitar i en liten ask. För ofta var det just fråga om godis, även om den ibland gick under den tvivelaktiga benämningen "halstabletter".

 

Hur som helst så vaknade debatten om godisets negativa påverkan på våra tänder under 1970-talet. Detta fick till resultat att det sockerfria godiset började etableras, inte minst bland tablettaskarna.

 

Men oftast var det ändå fortfarande gott om socker i alla sorters tabletter. Att idag sälja "halstabletter" som innehåller socker är ju i det närmast otänkbart, men inte då. Låt nu minnena flöda genom att beskåda askarna här nedan.

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar

Alkohol    Godis & Glass    Matlagning