Bild laddas...Textruta: Mat & Dryck
The 70s - 
Vad åt man och drack man under 70-talet? De här sidorna på The 70s har som mål att ge er några svar på denna fråga.

Ölkruset på bilden här intill är väl en typisk företeelse i detta sammanhang. Vem dricker öl i sejdel idag (bortsett från tyska ölfestivaler…)?

Att det ligger korvar, av till synes lite exotisk ursprung, intill är knappast någon slump. 1970-talet innebar en förnyelse av matkulturen med pizza, kinakrogar och chili con carne.
Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Textruta: Mellanölet var 70-talets dryck, även om det försvann ur affärerna 77. I övrigt dracks det en hel del billigt rödvin, som t.ex. Parador. På Bolaget var det betjäning över disk och röd lampa på kassaapparaten.
Textruta: Alkoholhaltiga drycker 	Mer ►

En varm sommardag kunde man svalka sig med Apotekarnes läsk eller varför inte en Merry med lite mer "fullvuxen smak". Juice, främst av apelsin, blev också stort när det dök upp i Tetrapack.

Textruta:  Drycker
Bild laddas...Bild laddas...Textruta: Du åt väl glassar som Lyxtopp, Alexandra och GB-trumman? För att inte tala om Igloo och Storstrut! Men om det inte var sommar kanske Du hellre njöt av en rulle Tosca eller Roulette? 
Textruta: Godis & Glass			Mer ►

Nattkorven hade konkurens av Bullens pilsnerkorv (som ju ännu finns kvar!). I frysdisken växte sortimentet snabbt med nyheter som färdiga rätter och "Kinamix" (1972). Tomater och äpplen låg ofta fyra och fyra i papptråg med plast över.

Textruta: Livsmedel
Textruta: Husmanskost som kalops (varför var köttet alltid så segt?) samt snabbmakaroner med falukorv varvat med bjudrätter som kyckling i lergryta och chili con carne tillagades ofta i hemmet.
Textruta: Matlagning				Mer ►

Plankstek, Entrecote med grönpepparsås, pizza eller kinamat var sådant som avnjöts på krogen. Var det mer bråttom blev det tunnbröd-rulle eller något från nyheten McDonald's.

Textruta: Restauranger & Utemat		 	        
Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar

Alkohol    Godis & Glass    Matlagning