Bild laddas...

Utanför städerna

The 70s -

The 70s skall självklart berätta om den största delen av Sverige, alltså allt utanför de stora städerna. Precis som storstäderna så genomgick också den så kallad landsbygden förändringar under 70-talet. Och alla de för decenniet typiska, fenomen vad det gäller t.ex. TV, musik och mode fanns ju naturligtvis i hela landet.

 

Den stora utflyttningsvågen fick också faktiskt invånarantalet i städerna att minska under 1970-talet.

 

 

 

 

 

 

I de större samhällena  förstördes de centrala delarna för att ge plats för EPA och Domus. Mindre samhällen klarade sig bättre, där byggdes rad- och typhus i utkanterna.

Bild laddas...Textruta:  Samhällen

Inom jordbruket tog  förändringarna fart på 70-talet. De mindre gårdarna började slås ut och fenomen som t.ex. lösdrift dök upp. Men några vita plastpaket på åkrarna såg vi inte till.

Textruta:  Jordbruk 		  		 
Bild laddas...

Skogsbruket på 70-talet var ännu på många håll småskaligt. Å andra sidan så kom även det moderna skogsbruket starkt. T.ex. så nådde konstgödslingen av skogen en topp i mitten av decenniet.

Textruta:  Skogsbruk 		  		 
Bild laddas...

På det "riktiga landet" hände det naturligtvis en hel del. T.ex. så syntes nu många "grönavågare", de bildade t.o.m. särskilda byar. Det absolut ett typiskt 70-tals fenomen.

Bild laddas...Textruta:  Landsbygd					  	Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar