Bild laddas...

Crescent Skipper / 510 (1977) - se även nedtill

Monark 580 (1975) Klicka på bilden för förstoring

Bild laddas...Bild laddas...

Crescent 485 (1972)

Bild laddas...

Crescent 435 (1974)

Bild laddas...

Crescent 250 (1977)

Bild laddas...

Crescent 495 (1974)

Crescent 495 (1974)

Bild laddas...

Crescent 505 (1976)

Bild laddas...

Crescent 525 (1972)

Crescent Skipper / 510 - se även upptill

Crescent Skipper - kvalitet i varje tum

 

Hon är inte bara en härligt trivsam och charmig båt. Utan också byggd enligt samma höga krav som Crescent alltid är känt för.  Kraftig handupplagd glasfiberarmerad plast. Säker med rejäl köl och självlänsande sittbrunn.  Reser sig omedelbart vid krängning. Kraftig rigg och högklassiska segel. Beslag av erkänt förnämlig klass. Dessutom särklassiskt lättseglad. Med en 4-6 hk utbordare på det rostfria motorfästet blir hon en utmärkt motorseglare.

Lär känna Crescent Skipper. Över 100 st köpta första året. Hon kommer att bli en stor klass och - liksom många gånger tidigare när Crescent presenterat något nytt och epokgörande - få många efterföljare. Men än så länge finns det bara en Skipper. Från Crescent. Provsegla henne hos någon av våra återförsäljare över hela landet, hämta Seglingsfakta och lär känna henne. Hon är en trevlig bekantskap, det lovar vi!

Folkets båtar

The 70s -

Lilla Sverige kan stoltsera med flera kvalitetsmärken bland båtutbudet i den mindre klassen, som många av oss har, och hade, möjlighet att köpa.

 

Till de mest framgångsrika båttillverkarna hör utan tvivel Crescent (tidigare även Monark), som förutom cyklar och många andra produkter, också har tillverkat båtar sedan 1957. De första  försöken, som sedan ledde till en serieproduktion, skedde i källaren till den Monark-fabrik i Varberg där det tillverkades cyklar och mopeder.

 

Marknaden var dock skeptisk till denna tingens nya ordning, som innebar att tillverka båtar av plast. Båtar skulle på den tiden definitivt vara gjorda av trä och lukta av båtlack.

 

Men vi vet ju hur det gick. Glasfiberarmerad plast dominerar idag stort som tillverkningsmateriel för båtar. Aluminium är tvåa, även om klivet dit ned är långt, medan trä idag är ytterst ovanligt bland nya båtar.

 

På denna sida visas nu ett godtyckligt urval av Crescents, och Monarks, storsäljande  modeller under 70-talet. Visst är de fina?

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar

Bilar    Båtar