Bild laddas...

Stockholm, Stockholm, stad i världen...

The 70s -

… sjunger Pugh Rogefeldt i sin låt som heter just Stockholm. Många andra, från Bellman till Lundell, har också besjungit vår huvudstad.

 

Hursomhelst så har The 70s sina rötter just i Stockholm. Därför kommer vi här med tiden att skiva en hel del om vår huvudstad.

 

Många inom The 70s bekantskapskrets har arbetat på sjuhus under 70-talet, och flera gör så ännu. Så därför kommer vi också att skriva och visa bilder  kring dessa myllrande arbetsplatser, t.ex. Rosenlunds sjukhus.

 

Men stadsdelarnas gator och torg samt hur det var att ta tricken och bussen skall också behandlas. För att inte tala om staden nöjesutbud med nattkubbar och discon och annan underhållning. Fast bio finns ju under Media och Restauranger under Mat & Dryck. Ja på en del av The 70s sidor finns Stockholm med på något sätt!

De "riktiga" varuhusen var fortfarande många. NK, Åhlens, Tempo, EPA, Domus och PUB dominerade i stan. Mataffärerna var bl.a.  BEA, Favör och Konsum.

Textruta: Affärer

Var arbetade vi? I The 70s bekantskapskrets var det mest serviceyrken (sjukvård & restaurang) som gällde. Bilden här intill är från Rosenlunds sjuhus.

Textruta: Arbetsplatser
Bild laddas...Bild laddas...

Att få tag på en egen lya var inte så svårt, speciellt inte om Landstinget var arbetsgivaren. Standarden kunde dock vara lägre än i dag, men vad gjorde det?

Textruta: Bostäder

I Tunnelbanan var först alla vagnar gröna. När blå linjen invigdes 1975 kom helt logiskt de blåa vagnarna. Vissa bussar hade två våningar, men några ledbussar fanns inte i innerstadstrafik.

Textruta: Buss & Tåg 		 		        Bild laddas...Bild laddas...

Gatubilden var delvis annorlunda än i dag, även om 60-talets rivningshysteri var över. Den fortsatta utplåningen av innerstaden stoppades (?) genom Almstriden i Kungsan 1971.

Textruta: Gator & Torg

Restauranger, nattklubbar, diskotek , barer och andra ställen dit man begav sig om kvällarna. Minns Du t.ex. Malmens Nattklubb eller Bacci Wapen och pizzeria Piraten?

Textruta: Uteliv		 		        Mer 
Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar

Stockholm