Bild laddas...

Ut på sjön

 

Hade Du båt på 70-talet?  Måhända var Du då lycklig ägare av en Crescent, Monark, Ockelbo eller rent av en Fjordling?

 

Eller var det kanske en av de många äldre träbåtar, som det fortfarande fanns mycket gott om då, som låg vid bryggan?

 

Det spelar mindre roll, här bjuder The 70s på en resa i tiden (och det gäller ju hela sajten…) med blött förtecken.

 

Häng med nu på en minneskavalkad bland båtar, främst av mindre storlekar, från tiden "då det begav sig".

Bild laddas...

I slutet av 50-talet började Erik Lundgren  tillverka plastbåtar. På 70-talet var DC21 Ockelbos höjdare med en längd på nära 6,5 m  och med, som "värst", en Volvo P på 170 Hk.

Textruta: Ockelbo

Den sköna damen här intill gör reklam för Crescent Tornado på 55 Hk. Än är det långt kvar till tysta och rena 4-takts motorer. Nej, vackra damer, starka färger och rå kraft sålde!

Textruta: Motorer
Bild laddas...Bild laddas...

Norrländska Uttern började tillverka båtar 1964. Under 70-talet tillverkades såväl små motor- och segelbåtar som lite större dubbel-ruffade modeller.

Textruta: Uttern		 		        Mer 
Bild laddas...

För en sann träbåtsälskare är säkert vidstående anslag underbart. Hursomhelst så var vi många som under sjuttiotalet köpte och försökte hålla liv i en äldre träbåt. Med skiftande resultat...

Textruta: Träbåtar

Båtmärket Flipper var från början Svenskt. Men efter en konkurs blev märket finskt i  början av 70-talet. Flipper fanns det gott om då - och nu.

Textruta: Flipper	 	        Mer

Mycket motorbåtar behandlas på denna sida men självklart även segelbåtar! På bilden ses en Stortriss, tillverkad vid de nu sedan länge nedlagda ABC-fabrikerna i Kungälv.

Textruta: Segelbåtar		 		        Bild laddas...Bild laddas...Textruta: MCB i Varberg försåg oss med bra och prisvärda båtar under 70-talet. Märket Monark fasades ut och andra hälften av decenniet såldes alla båtar under namnet Crescent.
Textruta: Crescent / Monark		 Mer ►
Textruta: Fjordlings botten-konstruktion byggde på ett vasst V-skrov med en tunnel, för att skapa stabilitet i låga farter och stillaliggande. Den var för många en fartfylld drömbåt. 
Textruta: Fjordling				Mer ►
Bild laddas...Bild laddas...

Kan en båt bli mer 70-tal än Vator? En utmärkt båt med en utmärkande färgsättning i senapsgult och svart. Vanlig då - och ännu syns flera på vattnet.

Textruta: Vator	 	        Mer 
Bild laddas...

Den småländska båttillverkaren Ryds byggde den första plastbåten 1964. En riktig klassiker, Ryds Camping, premiärvisades 1971.

Textruta: Ryds	 	        Mer 
Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar

Bilar    Båtar