Bild laddas...Bild laddas...Textruta: Allt gott som fanns
The 70s - 
Ja, just Janne Korp tablettask kanske Du inte kommer ihåg, eller så gör Du faktiskt det! Men hur som helst så fanns det ju så väldigt mycket gott. En del finns kvar men mycket är borta från kiosker och butikshyllor sedan länge.

Visst var isglassen Super Jet god? För att inte tala om att sortimentet i Twist var bra mycket godare än nu, eller? Och vart tog de fyllda kexen Party vägen? Och karamellerna Nickel, kolan Rival, chokladrullarna Roulette, tablettasken Friska Fläktar, glassbägaren GB-trumma, chokladkakan Makalös och allt det andra underbara söta vägen? De offrades på lönsamhetens altare, men här kommer de tillbaka i bild och ord!

Vart tog chokladkakan Makalös (ni vet den med olika fyllningar) vägen? Och Roulette från Cloetta? För att inte tala om Marabous Tosca, den var ju väldigt god. Eller hur?

Textruta: Choklad
Textruta: Många glassar har lämnat ett oförglömligt minnesspår efter sig. Ta bara GB trumman, isglassen Zoom och den fyrkantiga Puckstången med sitt folieomslag.
Textruta: Glass					Mer ► 
Bild laddas...

Minns Du de fyllda kexen Party? De fanns i flera smaker bl.a. banan, citron och så klart vanilj. Sen fanns det ju fyllda rån, Ascot eller mer opretentiösa Hushålls Waffers

Textruta: Kakor & Kex		 		        Bild laddas...Bild laddas...

En sån, nej förresten en sån istället. Nej, inget salt… Där stod man utanför kioskluckan och pekade och våndades. En liten påse, jämfört med en självplockpåse idag, blev resultatet. Men så gott!

Textruta: Plockgodis		 		        Bild laddas...

När Gott & Blandat lanserades av Malaco i slutet av 70-talet var det för att ta hand om "restpartier". Innehållet i påsarna skiftade därför, men blev senare standardiserat.

Textruta: Påsgodis
Textruta: Oj, här fanns det en nästan outsinlig uppsjö av olika märken. Zig Zag, Salmiak Pastiller (du vet, små plattor med), Kalle Anka och Pim Pim är några vi minns.
Textruta: Tablettaskar			Mer ►

Här är ju bara TOY, tuggummits tuggummi, självklar, Juicy Fruit får ursäkta! Men vi som var med minns ju också helt säkert Riff, med sin suveräna lakritssmak, med stor saknad!

Textruta: Tuggummi        Mer 
Bild laddas...

Ja Nöt-Créme finns ju kvar än i dag. Men vi minns väl även t.ex. chokladkolan Rival och nötkolan Rio? Eller de fyrkantiga  karamellerna Nickel, visst var "Gammaldags" godast?

Textruta: Övrigt godis		 		        Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar

Alkohol    Godis & Glass    Matlagning