Ut och resa

The 70s -

Vi var ute och reste även på 70-talet. Men resorna gick oftast inte lika långt bort som idag. Men ibland åkte vi ner till Sydeuropa. Eller så blev det rent av en charterresa ända bort till Kanarieöarna.

 

Men många gånger var en tripp till Åland fullt tillräckligt för att fylla (...) behoven av resor.

 

Tåg åkte vi också en hel del, inte minst genom det så omåttligt populära tågluffandet. Genom tågfönstret besåg vi stora delar av Europa. Åtminstone det som då var Västeuropa.

 

Och så fanns ju camping och husvagn, eller husbil (ofta en mer eller mindre ombyggd "kleinbus") för den som ville ha det bekvämare.

Bild laddas...Bild laddas...

Var man lyckligt lottad så ägde man en Folkabuss, eller kände en ägare. Annars fick man trycka in ett litet tält i ett minimalt bagageutrymme och ge sig iväg. Det gick bra det med.

Textruta: Bilresor

Mallis och Las Palmas, dit gick ofta charterresor på den här tiden. Och så är det ju fortfarande, även om det nu finns många fler resmål att välja mellan.

Textruta: Charterresor				Bild laddas...Bild laddas...Textruta: Klart att man skulle åka på kryssning! Visserligen mest bara till Mariehamn, men ändå! Roligt var det och Taxfree var förmånligt. Fast båtarna var ibland sunkiga, men vad gjorde det?
Textruta: Kryssningar		Mer ►

Vem har inte tågluffat? Alla som "var med" verkar det som när The 70s frågar runt. Många åkte med ryggsäck men en del stoppade bara pass och ett ombyte i en liten väska och gav sig ut på äventyr  i Europa.

Textruta: Tågluffning		 		        Bild laddas...Bild laddas...

Ja, passet i svart plast skulle vid behov så klart med. Var det en "hälsa på"-resa kanhända en omgång engångslakan var bra att ta med. Vid "rätt" kön kanske också några engångstrosor hamnade i väskan.

Textruta: Packningen		 		        Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar

Kryssningar