Media

 

Mediautbudet, särskilt det rörliga, var ju inte tillnärmelsevis så stort som idag. Detta gäller ju inte minst televisionen, som fortfarande befann sig i sin barndom, åtminstone i Sverige.

 

Biografer fanns det ju däremot gott om, jämfört med idag. Och det är ju helt naturligt med ett mycket begränsat TV-utbud och ingen DVD eller ens VHS.

 

The 70s har här som mål att guida Dig bland allt från kokböcker till storserier på TV. Klicka och läs mer!

Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Kända böcker från 70-talet är; Ulf Lundell - "Jack", Kennet Ahl - "Grundbulten" och P.C. Jersilds  - "Barnens Ö", för att nu bara nämna några. The 70s hyser en förkärlek till svenska författare som ni märker.

Textruta:  Böcker				Mer ► 
Textruta: Var Du ung då på 70-talet så läste Du med all sannolikhet tidningar som VeckoRevyn, Tiffany och kanske även tidningen med ett helt annat budskap; Musikens Makt. Fr att inte tala om serier.
Textruta:  Tidningar			Mer ►

På TVs två kanaler erbjöds den ridande storstadscowboyen "McCloud". Skrattade gjorde vi åt John Clease i "Pang i Bygget" och "Lödder". Litet utbud? Javisst, men minnesvärt.

Textruta:  TV					Mer ►

Gudfadern, Grease, Taxi Driver, Gökboet, Saturday Night Fever, Alien. Ja det är bara några av alla de filmer som vi gick på bio för att se. För det var på bio man såg film, då.

Textruta:  Film				Mer ► 
Bild laddas...

Tio i Topp, Kvällstoppen, Hemma hos, Ring så spelar vi och Upp till tretton. Minns Du dem alla? Svarar Du ja vill Du nog veta mer. Och är Ditt svar nej så bara måste Du ta reda på hur det var.

Textruta:  Radio				Mer ► 
Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...Bild laddas...

Start    Hemma    Mat & Dryck    Media    Musik    Mode    Resa    Stad    Land    Bil & Båt    Mer    Länkar

Böcker    Tidningar    Film    TV    Radio